Onder de commissie langebaan valt ook het werk rond de talentontwikkeling. Hierbij gaat het dan met name om de Baanselectie, de C-trainingsgroep, contacten met de GTCL (gewestelijke technische commissie langebaan). Al deze zaken worden gefinancierd door de Baanvereniging. De commissie langebaan is verantwoordelijk voor de gang van zaken en de uitvoering ligt bij diverse trainers en de Schaatsacademie.

Vanuit de commissie langebaan zijn Leon van Harten (trainer van de Ter Aarse IJsclub) en Jacques ’t Hoen (BVH) verantwoordelijk voor de talentontwikkeling.  Leon houdt zich vooral bezig met de ontwikkeling van de pupillen en de junioren C en onderhoud daarnaast de contacten met de trainers en de Schaatsacademie. Waar nodig zal Leon in overleg met de trainers rijders selecteren voor wedstrijden op uitnodiging zoals bv gewestelijke wedstrijden. Jacques onderhoudt het contact met de GTCL en stippelt met Leon het beleid uit.

Leon van Harten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jacques ’t Hoen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Baanselectie, junioren B rijders is door de BVH uitbesteed aan de Schaatsacademie. Een tiental rijders vanuit onze regio trainen drie keer per week bij de Schaatsacademie.
Daarnaast is er een trainingsgroep voor junioren C. Deze trainen in principe bij de eigen vereniging maar daarnaast zijn er 2 centrale trainingen per week.

Hoofdtrainer Schaatsacademie: Sjoerd Geraerts
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainer Baanselectie: Peter van de Rol Brouwer
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainers C-selectie: Peter van de Rol Brouwer, Ilona de Groot
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.