De jeugdmarathon competitie (De Jan van der Hoorn Jeugdmarathoncompetitie) begint op Zondag 8 oktober 2023. Het is verplicht je in te schrijven via deze link op: inschrijven.schaatsen.nl. Je schrijft je eenmalig in voor de gehele jeugdmarathoncompetitie Haarlem 2023-2024. Een daglicentie geldt slechts voor één wedstrijd. Inschrijving is mogelijk gedurende het gehele seizoen, tot 1 dag voor elke wedstrijd. Let op!: Zorg ervoor dat je licentie verlengd is en dat de discipline marathon is aangevinkt anders lukt het inschrijven niet! Bovendien is het belangrijk dat je het juiste transpondernummer registreert. Dit alles is te registreren bij de licentiegegevens in mijn.knsb.nl. Junioren A en B kunnen aan de jeugdmarathons meedoen. Dit geldt alleen voor degenen die niet mee kunnen doen op de maandagavond. Junioren A/B die landelijk beloften rijden zijn uitgesloten van deelname aan de jeugdmarathons. De jeugdmarathon competitie geldt als voorronde voor het NK jeugdmarathon op 10 februari te Alkmaar.

Aanschaf transponder

Voor Pupillen A/B en Junioren ABC is een transponder verplicht. Voor Pupillen CDEF is een transponder niet verplicht maar wel aangeraden. Via een transponder wordt je opgenomen in de uitslag. Een transponder kan aangeschaft worden bij de winkel van Jan van der Hoorn of op hun webshop: www.schaatssport-haarlem.nl of bij: www.mylaps.com. De transponder kan ook gebruikt worden bij de schaatstraining (je kan je rondjes volgen op het scorebord van de ijsbaan en het thuis aflezen op de computer) maar ook bij andere sporten, bijv. wielrennen of skeeleren.

 Verplichte uitrusting tijdens marathonwedstrijden

  • Helm
  • Snijvaste enkel- en beenbeschermers
  • Snijvaste handschoenen
  • Gesloten kleding met lange mouwen en lange broekspijpen

We hebben een sponsor en naamgever voor de marathoncompetitie: Jan van der Hoorn, de schaats-, skeeler- en triathlon specialist! Deze zorgt voor veel leuke prijzen!

Tijdschema en aantal ronden

Vanaf 16.00 uur Presentielijst tekenen Jeugd  
Tijd Categorie Aantal ronden
17.00 Jongens Pupillen DEF 4
17.10 Meisjes Pupillen CDEF 4
17.20 Jongens Pupillen C 5
17.30 Meisjes Pupillen B 6
17.40 Jongens Pupillen B 8
18.00 Meisjes Pupillen A 7
18.15 Jongens Pupillen A 9
18.30 Dweil  
18.45 Meisjes Junioren C 15
19.00 Jongens Junioren C 25

 

De tijden kunnen in de praktijk iets afwijken, zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent en let op de info van de speaker! De presentielijst kun je de hele avond tekenen, je hoeft dus niet exact om 16.00 te tekenen als je pas laat hoeft te starten!

De jeugdmarathons zijn op de volgende Zondagen: 8-10-2023, 5-11-2023, 10-12-2023 en 28-01-2024 vanaf 17.00 uur. De presentielijst kan vanaf 16.00 uur getekend worden.  De datum en plaats van het gewestelijk kampioenschap worden nog nader bekend gemaakt.

De uitslagen worden niet meer op papier geprint.  We hebben in samenwerking met de KNSB een app gelanceerd waarop je de uitslagen, startlijsten en andere wedstrijdinformatie direct na publicatie kan zien. De app is te downloaden op: www.sportity.com (op google play of app-store klikken) Als je de app hebt gedownload dan kun je het marathon channel toevoegen door op de app channel te klikken en dan het password: marathonHAA op te geven.