Marathon

De marathoncommissie Haarlem (MCH) is verantwoordelijk voor alle praktische zaken rond het organiseren van marathonwedstrijden en jeugdmarathonwedstrijden. Dan kun je denken aan het maken van een wedstrijdkalender voor de marathons, jurysamenstelling, organisatie van gewestelijke en landelijke marathonwedstrijden, opleidingen voor juryleden, het organiseren van de baancompetitie en de jeugdmarathoncompetitie, contacten met de gewestelijke technische commissie marathon (GTCM) en het landelijke sectiebestuur marathon (SBM) van de KNSB. Ook talentontwikkeling en de baanselectie marathon valt onder de verantwoordelijkheden van de MCH.

De MCH samenstelling:

Beste marathonschaatsers,

Op Zaterdag 1 Oktober opent IJsbaan Haarlem weer haar deuren. De marathons op maandagavond kunnen ook weer van start gaan, met op Maandag 3 Oktober de bekende spek en bonen marathon en vanaf 10 Oktober starten de competities weer.

Inschrijven kan weer op: https://inschrijven.schaatsen.nl/. Je schrijft je daar eenmalig in voor de gehele marathoncompetitie Haarlem 2022-2023. Wij verzoeken je het inschrijfgeld van € 20,00 voor aanvang van de wedstrijd over te maken op onze bankrekening: NL 70 INGB 0008 9454 58 t.n.v. MARATHON COMMISSIE. Of je schrijft je in voor één wedstrijd, dit kost € 5,00 (plus daglicentie). Ook deelnemers zonder abonnement maar met een baankaart voor Haarlem kunnen inschrijven. Inschrijving is mogelijk gedurende het gehele seizoen, tot 1 dag voor elke wedstrijd. De nummers vermeld bij inschrijven.schaatsen.nl zijn niet de beennummers maar slechts volgnummers! Je behoudt gewoon je eigen beennummer en we proberen je nummer te behouden als je van categorie wisselt. Als dit niet lukt nemen we contact op. Nieuwe deelnemers kunnen een beennummer afhalen boven in de juryruimte.

Niet vergeten in mijn knsb de juiste gegevens te registreren!

  • Je licentie te verlengen en het marathon oormerk aan te vinken
  • Je transpondernummer (en evt. je abonnement bij mylaps te verlengen!)

Zorg dat je een werkende transponder hebt! Gebruik de oude ronde transponders niet meer! Als de batterij van je transponder bijna leeg is (zie op de website www.mylaps.com hoe je dat kan controleren) krijg je bij mylaps bij een lopend abonnement een nieuwe transponder. De transponders zijn niet zelf op te laden! Op de uitslagen zal ook vermeld gaan worden welke transponders bijna leeg zijn. De transponderlus in de ijsbaan is deze zomer vernieuwd.

We hebben een sponsor en naamgever voor de marathoncompetitie: Jan van der Hoorn, de schaats-, skeeler- en triathlon specialist! Deze zorgt voor veel leuke prijzen! Meer informatie over de winkel is te vinden op www.schaatssport-haarlem.nl. Daar kun je evt. ook een transponder aanschaffen!

De uitslagen worden niet meer op papier geprint.  We hebben in samenwerking met de KNSB een app gelanceerd waarop je de uitslagen, startlijsten en andere wedstrijdinformatie direct na publicatie kan zien. De app is te downloaden op:   www.sportity.com . (op google play of app-store klikken) Als je de app hebt gedownload dan kun je het marathon channel toevoegen door op de app channel te klikken en dan het password: marathonHAA op te geven.  

 De schaatsers die aan het zesbanen toernooi willen meedoen kunnen zich aanmelden bij Tjierd Kooij via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De marathonkalender is ook gereed. Let op : De spek en bonen marathon wordt gesplitst in twee wedstrijden. De categorieën 1/2 starten om 21.30 uur en de categorieën 3/4/5 starten om 22.15 uur.

Baancommissie Haarlem Marathon