Baanvereniging Haarlem

De Baanvereniging Haarlem (BVH) is de vereniging van alle schaatsclubs die op de ijsbaan Haarlem schaatsen. De BVH behartigt de belangen van die clubs naar de ijsbaan, faciliteert alle trainingen en wedstrijden op de ijsbaan en onderhoudt contacten met alle betrokkenen. Een aantal commissies die onder de BVH vallen opereren zelfstandig in de uitvoering van de diverse activiteiten. Op deze site vind u alle informatie van de BVH en de diverse commissies. De Baancommissie is nu het overlegorgaan tussen de diverse commissies van de BVH en de andere disciplines die gebruik maken van de ijsbaan zoals de Shorttrack en het Kunstschaatsen.

De eerste twee weekenden van het schaatsseizoen zitten er op! Er is getraind en er zijn al enkele wedstrijden verreden. Helaas moest er ook een wedstrijd worden afgezegd, op zondag avond de trainingsmarathon. Het ijs in de binnenbocht na de finish was helaas door het warme weer en de harde wind tot een minimum geslonken, de rijders zouden zonder meer op het beton terecht gekomen zijn. Ook de Kennemercup op zaterdagavond ondervond hier hinder van maar door aanpassing aan het schema en grote flexilbileit van de organisatie en de rijders kon deze wedstrijd toch doorgang vinden. Iedereen was daar blij mee.

We kijken vol verwachting naar de komende periode, zal de temperatuur wat gaan zakken, dat is wel nodig. De BVH buigt zich al over scenario’s waarbij niet langer eind september begonnen kan worden aan het seizoen maar wellicht pas eind oktober. Sommige banen in Nederland doen dat intussen al. Maar ga je dan in maart veel langer door, zitten mensen daar nog wel op te wachten dan. Allemaal vraagstukken die in deze tijd van klimaatverandering op ons af komen. Klein bier vergelijken bij andere grote problemen natuurlijk, maar toch, we moeten er mee dealen.

Maar we hopen dat het de komende weken wat kouder gaat worden. Veel schaatsplezier gewenst.